Samuraiul vs Zeul grec

O interesantă şi foarte plăcută întâlnire a avut loc în bucătăria mea zilele trecute.
Mânat de pofta de a mânca ceva mai deosebit, am pus în aplicare reţeta pentru aripioarele Teryaki. Da, este de pe gospodini.blogspot.ro, dar îmi place ce găsesc acolo şi urmăresc postările cu regularitate :).

Pentru că în prepararea marinatei e nevoie şi de o cană cu vin roşu şi dulce, am făcut un pas în spate şi am scrutat cu privirea sticlele de vin din dotare. Ochii mi-au picat pe acest Mavrodafni de la Achaia Clauss, vin adus în dar de către prieteni apropiaţi care locuiesc chiar în Patras, oraşul unde se află crama.

Rezultatul, delicios. Binenteles, nu numai datorită vinului. Aromele şi gustul de ghimbir şi sos de soia merg prieteneşte împreună cu prunele şi cafeaua emanate de licoarea grecească.

Vinul a contribuit atât la preparare dar şi mai târziu, la masă, împreună cu aripioarele, chiar dacă este un vin dulce, de desert. Cu toate că nu este foarte alcoolizat, numai 15%, nasul este însă asaltat de ameninţări alcoolice şi îndeamnă la prudenţa (depinde şi de anturaj :)).

O experienţă culinară nouă, şi ce e cel mai important, foarte plăcută.

2 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.