Avincis Cramposie Selectionata 2011

Stiti picatura aia care se scurge de pe sticla imediat dupa ce turnati in pahar si inevitabil murdareste fata de masa? Probabil ca nu, dar sotia sau gazda care v-a invitat la masa sigur stie. Acum cateva seri eu am reusit sa o prind cu degetul. Se scurgea frumos de pe sticla de Cramposie de la Avincis. Am pus-o repede pe limba si nu am simtit decat gust de grepfruit alb foarte copt.

Nu stiu de ce, dar de data asta vinul asta mi-a placut mai mult decat alte dati. Poate ca si timpul care a trecut de la imbuteliere l-a mai asezat. Culoarea nu anunta nimic deosebit, este foarte pala, aproape incolora, dar in schimb nasul este intens, initial foarte mineral dar odata cu trecerea timpului vinul se deschide si capata si arome citrice din cele cu mai multa vitamina C. Este un vin foarte bine echilibrat si uniform, corpul avand o buna "greutate" sustinuta excelent de aciditate, mediu spre lung pe final.

Daca m-as pricepe mai bine, as indrazni sa zic ca se simte mana burgunda a lui Ghislain, vinul mergand spre zona aia, aromatic vorbind. Dar cum nu ma pricep, mai bine ma opresc aici.

Oricum, vinul imi place foarte mult si nu am de gand sa-l evit daca ma intalnesc cu el. Mai ales daca este foarte bine racit.

4 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.