Petro Vaselo

Iata ca, in materie de vinuri, Recas nu mai este echivalent cu Cramele Recas. De ceva timp a aparut in zona un producator nou, Petro Vaselo, ce propune o alternativa interesanta. Este o investitie italiana noua in apropiere de Recas, cu o suprafata de ~40 ha. Lansarea pe piata a fost in 2009 cu doua vinuri rosii (Ovas si Otarnita). Din 2011 au si crama proprie.

Initial transportau strugurii in vagoane frigorifice in Italia, la crama mama, unde era produs vinul. Au fost o multime de voci ce se indoiau de aceasta metoda si de aici o mica controversa asupra vinurilor lor. Acum insa crama este gata iar vinurile sunt produse integral in Banat.

Personal m-am intalnit o singura data cu vinurile lor, la GoodWine acum un an sau doi, unde am incercat Ovas 2009 si un Chardonnay dintr-o vie de pe o suprafata foarte mica, sub un hectar, pe care nu cred ca l-au vandut si nu cred ca-l mai produc separat. Mi-au placut atunci. Acum au vinuri noi despre care am citit de bine si sunt curios sa le incerc. Mihai si Bogdan au scris in detaliu despre toata gama.

Mie imi face cu ochiul Albul de Petro Vaselo, pentru ca este un chardonnay nebaricat (nu-mi plac chardonnay-urile grase si grele), Ovaș-ul si spumantul. Sunt mega curios despre Pinot Noir, dar la cate dezamagiri am avut cu soiul asta in Romania nu ma risc inca. Mai astept.

Comanda o voi plasa undeva miercuri, 26 septembrie, seara. Pentru lista de preturi si pentru o eventuala participare la comanda va astept cu mesaj sau telefon.

Daca nu va place Petro Vaselo puteti sa va inscrieti pentru data viitoare aici.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.