Stirbey lanseaza vinuri noi si originale

Oliver Bauer reuseste sa surprinda din nou. Intr-o seara de sfarsit de octombrie, in Bucuresti la Madame Pogany, loc de pelerinaj de fiecare marti seara pentru "wine enthusiasts", au fost lansate doua noi vinuri ale cramei: Cramposie Spumant 2007 si Vin Dessert Art Deco.

Cu primul dintre ele am avut sansa sa ma intalnesc si in vara, cand inca era "in teste", fara eticheta. Usor neobisnuit, spumantul mai vechi, 2007, este scos pe piata dupa ce spumantul mai tanar,2008, aproape s-a epuizat.

Ce nu este acest vin: nu este spumantul sprintar din cramposie cu care ne-am obisnuit pana acum, nu este spumantul cu explozie de arome citrice si nu este spumantul de baut la omleta de dimineata de pe dealul de deasupra Dragasanilor. Este insa mai sobru, mai cremos, mai corpolent si mai retinut. Personal, as merge in continuare pe varianta tanara, daca s-ar mai putea.

Pe de alta parte, cel de-al doilea vin al serii, Stirbey Dessert Art Deco, este un curcubeu de miresme. Probabil ca intreband zece oameni ce arome gasesc in acest vin, fiecare va gasi ceva ce ceilalti nu au remarcat. Facut dupa o reteta germana (shocked 🙂 ), din boabe selectionate cu migala, cu 175g/l zahar rezidual (adica foarte dulce), 9.5% alcool (adica il poti bea fara sa ai regrete dupa) si o aciditate vivace, ce ia din greutatea zaharului si-l face foarte usor, vinul asta este o placere de baut dupa masa. Ambalaj original, in sticla de 500 ml, o eticheta Stirbey de la 1910 si putin peste doua mii de sticle produse. Un alt vin romanesc ce intra in grupul ultra rarefiat al dulcilor bune romanesti.

Urmeaza o comanda. Inscrieti-va aici.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.