Chardonnay-ul din baric - Terra Romana Chardonnay 2012

Nu stiu de ce Chardonnay-ul Terra Romana 2012 nu a fost puricat in nici un fel in online-ul vinului romanesc pana acum. Am gugalit pana la a 5-a pagina si nu am gasit nimic. Poate pentru ca s-a facut prea mare tam-tam pentru 2011, cel ce a fost primul vin alb de pe la noi fermentat in baric nou frantuzesc sau poate ca SERVE nu l-a mai impins atat de mult in fata comparativ cu anul trecut. Cu toate astea eu cred ca merita.

Nu sunt un fan al chardonnay-urilor baricate. Incerc sa le evit si pe cele din lumea noua si mai ales pe cele de la noi. Sunt prea onctuoase, greu de baut si, indrazesc sa spun, putin "gretoase" pentru gustul meu. Dar am avut o surpriza cand am desfacut sticla trimisa de cei de la UnVinPeZi pentru review. Vinul este diferit fata de celelalte asemenea lui, fiind suficient de fresh si alunecos. Ce as mai schimba la el ar fi un pic mai multa aciditate, pentru a-l face si mai proaspat. Dar oricum ar fi, bine racit este excelent.

"Fani ai chardonnay-ului baricat, fiti pe faza. Astazi avem vinul celor de la SERVE, cel partial fermentat in baric, cum putini fac. Te-ai astepta sa gasesti in sticla un vin auriu intens dar nu, are tente verzui de vin tanar, un nas proaspat cu nuci prajite, ananas, piersici si unt si gust rotund si cremos. Este destul de corpolent, cu arome de toast, amarui si cu tente vegetale. Insoteste de minune puiul, pestele, salata, dar cere un singur lucru: sa fie racit bine."

Pretul a mai crescut putin pe Clubul Cavalerilor, fata de anul trecut. Acum e 47 daca te faci membru. Oferta UnVinPeZi a fost foarte buna, cu 36 de lei. Sigur, nimeni nu bate campionul preturilor pentru vinurile romaneste, lautarul.de, unde este 7 EUR. Zee Germans!!!!

Nu pare sa se vanda la fel de bine ca Rose-ul si Sauvignon Blanc-ul Terra Romana, care sunt deja stoc limitat, dar ramane un alt vin bun produs de SERVE. La mai multe.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.