Liliacul grasut - Liliac Chardonnay Pinot Gris 2012

Ieri (luni, 26 august) a fost cupajul de chardonnay si pinot gris de la Liliac pe UnVinPeZi. E bine ca mai sunt si vinuri bunicele romanesti in marea de importuri din ultima vreme.

In ultimul post, despre chardonnay-ul de la SERVE, ziceam ca nu sunt un fan al genului, desi acesta in mod particular imi place. Am facut ce am facut si tot la un chardonnay baricat am ajuns. O fi de la penuria de degustari din ultima vreme, de la cele 3 concedii medicale pe care le-am savurat vara asta care m-au tinut mai departe de sticle, habar n-am. Astept un septembrie salvator.

Revenim la vin. Trebuie sa fie pe placul celor care cauta bombitele de lumea noua, cu fruct si cu vanilie. Mai tine ostilitatile in frau pinot gris-ul, care nu stiu in ce proportie este, dar isi face treaba binisor. Deranjeaza putin o oarecare astringenta si agresivitatea din final. Nu vrea sa te lase in pace. Vrea sa te faca sa-l tii minte.

"Un cupaj inedit de la Lechinta, din podis. Chardonnay baricat atat cat trebuie, in cazul de fata 3 luni, si pinot gris. Rezultatul nu este neasteptat, dar este bun. Multe citrice, si in nas si in gust. Fructe foarte coapte si prima care-mi vine in minte e o piersica alba zemoasa. Apoi vine urma de baric, care se manifesta cu un gust asemantor untului pe felia de paine prajita. Bun de baut chiar si acum, cat inca mai este foarte cald."

Despre preturi ce sa zic. Cel de pe UnVinPeZi este rezonabil. A fost 39 de lei. In afara de aici, cand nu stiu cand o sa-l mai prindem, cel mai bun din online este chiar pe site-ul Liliac. 48 de lei. Cred ca ce este peste 50 este putin hazardat. Dar daca are lumea bani, de ce nu...

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.