Serego Alighieri Anniversario Valpollicela 2009

Nu intelegeam de ce apare "in collaboration with Masi" pe eticheta. Am cautat si am gasit. Din 1973, proprietarul de atunci, Pieralvise Serego Alighiere, conte, binenteles, a facut o intelegere cu vecinul, si el producator, Sandro Boscaini, sa faca vinul oarecum impreuna, iar Masi sa se ocupe de imbuteliere  si de vanzare. Plus ca daca mai era nevoie, Masi se oferea sa le ofere si vreun tanc de inox sau vreo instalatie de filtrare de ultima generatie, drept asistenta tehnica. Pact care sta in picioare si acum.

Sticla a venit ca mostra de la Un Vin pe Zi, drep pentru care am produs si un text care sa apara in ziua listarii:

"Primul vin Anniversario de la Serego Alighieri s-a nascut in 1999 si a fost lansat pe piata in 2003 omagiind cei 650 de ani de traditie a vechii familii venetiene. De atunci, el a fost produs an de an, ajungand astazi la editia 2009. Tehnica specifica regiunii Valpolicella, si anume dubla fermentare, a strugurilor Corvina dau vinului anumite caracteristici: nas greu, usor gemos si lactat, cu ciocolata si picanterii si un gust nu din cale-afara de masiv, cu tanini retinuti, piperat, cu mult fruct si arome din lemnul baricului."

E totusi ceva ce nu ma lasa sa declar vinul asta printre favoritele mele. O tenta acrisoara ce invaluie intreg sistemul, parca mai pregnanta spre final, ce strica armonia dintre mine si pahar. Chiar daca nu este printre favorite, vinul tot e bun.

Importat de Cramele Recas si vandut probabil mai mult prin restaurante. In magazinele de specialitate costa in general peste 100 de lei.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.