REGNO RECAS - ETICHETE NOI DE LA CRAMELE RECAS

Gata vacanta pe septembrie. Ma gandesc deja cu infrigurare la cea din octombrie! Ce-o fi, o fi. Vedem.

Pana atunci insa cateva noutati interesante in materie de vinuri. Cramele Recas a lansat de cateva saptamani o noua gama. Au numit-o ei "Regno Recas". 7 etichete in total, doar cele 3 albe si rozeul lansate deocamdata, rosiile urmand in curand, spre final de septembrie.

Interesant design-ul realizat, din cate ni se spune, de catre pictorita Vali Irina Ciobanu, pentru cunoscatori. Si ni se mai spune si ca materialul din care sunt produse dopurile ar fi o premiera in Romania, Normacorc, realizat dintr-un polimer al uleiului de trestie de zahar. Important este rezultatul: spune STOP defectului de dop!

Eu am incercat pana acum doar Rhein Riesling-ul, dar stiind ce face Recas in general si vazand si pretul sticlelor, cred ca merita incercate cel putin odata.

Cramele Recas Regno Recas Rhein Riesling 2015

Avand in vedere stacheta atat de sus ridicata a riesling-urilor germane, Cramele Recas este suficient de "smart" incat sa nu concureze direct cu ele ci mai degraba sa incerce o abordare usor schimbata. Nasul acestui Regno da senzatia de greutate, de mult fruct copt, insa si cu multe citrice, in schimb gustul este neasteptat de fresh. Destul de scurt, insa foarte placut, dulceag. Izurile clasice de hidrocarburi sunt detectabile insa nu chiar la fel ca in vinurile de pe Mosel sa Rin.

Si ar mai fi cateva noutati, tot de la Recas:

A, si sa nu uitam hiturile deja consacrate.

Toate vinurile le gasiti pe Hebdo Vin.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.