Visul împlinit al neamțului oltean - Recomandarea Hebdo din august (P)

    

    

Poate că unii dintre voi îmi veți reproșa "iar Bauer? Parcă a mai fost odată, acuma, de curând". Da, așa este, a mai fost de curând, în aprilie. Însă, la momentul la care m-am decis să fac newsletterul ăsta, două dintre vinurile lui sunt "the hottest spot on the market".

De câteva săptămâni, poate chiar o lună deja, a lansat o etichetă nouă, R.R. se numește, un Riesling de Rin din 2017 despre care am auzit și citit feedback bun. În același timp cu R.R.-ul, a apărut și noul vintage de P.V. (Petit Verdot), 2016. Le-am degustat pe ambele, împreună cu alte câteva etichete, la Hebdo Tasting Lab-ul #4 iar feedbackul a fost iarași bun.

Combinând părerile bune, notorietatea lui Oliver Bauer și numărul foarte mic de sticle din fiecare sortiment, am ajuns la concluzia că este un moment bun ca să le bag în newsletter mai ales că probabil în următoarele luni se vor epuiza.

Poza de mai sus apartine Alinei Iancu, de la www.crameromania.ro

       

Crama Bauer R.R. 2017
(sunt atât de puține sticle încât nici nu s-au obosit să îi facă poza profi de produs)

Struguri proveniți din vii tinere de pe Valea Târnavelor, transportați pe timpul nopții pentru a-i ține la temperatură scăzută până la crama din Drăgășani. Proces clasic de vinificare, cu drojdii sălbatice și maturare în tanc de inox. Visul lui Oliver Bauer de a face un Riesling în patria sa adoptivă este acum împlinit. Vinul beneficiază de o aciditate ridicată ce susține fără nici un fel de dificultate restul consistent de zahăr, rezultatul fiind fresh, citric, puternic aromat, cu multă miere și fructe exotice coapte în special pe finalul lung. Vin de colecție, dintr-o serie foarte limitată.

75 lei - cumpără »

   

Crama Bauer P.V. 2016

Singurul din România și printre puținele Petit Verdot-uri produse în lume. În general soiul ăsta este folosit în blenduri alături de alte soiuri, în special Cabernet și Merlot. Oliver a reușit, iar asta nu i se întâmplă în fiecare an, fiind un strugure dificil de cultivat, să obțină un vin puternic și aromat, cu structură solidă ce în mod cert are nevoie de învechire. Din păcate, numărul foarte redus de sticle (2000 în total) nu va permite foarte multora de a se bucura de el la adevarata valoare.

110 lei - cumpără »

   

Crama Bauer P.V. 2012 / 2013

Dacă totuși vreți să vă bucurați de P.V. acum, încă mai există câteva sticle din 2012 și din 2013. Și numai la magnum.

310 / 270 lei - cumpără »

   

   

   

Noutăți

   

Vinarte Prince Mircea 2016

Pentru prima dată lansat atât de devreme. Dar prințul își păstrează caracterul, puternic și echilibrat, fiind doar puțin mai tânăr decât ne-a obișnuit până acum. A, Vinarte a început un proces de re-brading, care se va finaliza probabil în septembrie. Să vedem cum se vor prezenta.

54 lei - cumpără »

   

Licorna Winehouse Bon Viveur Rosu 2014

O foarte plăcută surprinză la Hebdo Tasting Lab #3 acest cupaj de cabernet și merlot. Toată lumea l-a apreciat în unanimitate. Documentându-mă mai bine am aflat și eu că este și singurul vin românesc care a obținut vreodată o medalie de aur, adică vreo 95 de puncte, la concursul Decanter (una dintre cele mai serioase reviste de vinuri din lume), în primăvară. Eu personal sunt hotărât să iau 2-3 cutii ca să le bag la beci. Să fie, că nu se știe...

99 lei - cumpără »

    

7Arts Fetească Albă 2017

După relaxarea și mulțumirea cu care vorbeau proprietarii cramei despre recolta 2017 îți dădeai seama cu ușurință că noul vintage este mai bun decât precedentul. O Fetească Albă care mie îmi place. Este delicată, proaspătă și foarte plăcut aromată. Al doilea an de producție, producător tânăr, proprietar din industria IT.

39 lei - cumpără »

   

   

    

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.