Cum am descoperit Oenoterra

Auzisem de Oenoterra dar nu avusesem ocazia să mă întâlnesc cu vinurile lor. Până când într-o zi primesc un telefon: "Ce vin să-ţi aduc?". "Nu ştiu" zic. Şi m-am pomenit cu acest Barricat Dealu Mare Cabernet Sauvignon 2006. Necitind eticheta imediat, nu am ştiut exact ce e. Mi-am zis: alt vin cu producător obscur care se foloseşte de numele "Dealu Mare".
 
 Asta până duminica ce tocmai trecu. Când, având oaspeţi, şi vrând să le gătesc ceva mai deosebit, am căutat printre sticle şi l-am regăsit.
 
 L-am desfăcut, l-am lăsat un pic la aerat în sticlă, am turnat într-un pahar şi surpriză a fost plăcută. Culoarea este de un roşu cu o tentă spre cărămiziu. Buchetul - plin şi încă proaspăt. După ce am agitat un pic paharul, astupându-l cu mână după care mirosind, aromele au năvălit şi mai puternic, semn că vinul încă trăieşte, şi nu rău. Nu sunt foarte stăpân pe mine să precizez şi ce arome am simţit, aşa că o să mă abţin pentru moment. După care, gustul plăcut, caracteristic cabernet sauvignon, cu un final totuşi puţin prea "înţepat" pentru mine.
 
 Am decis că trebuie să facă parte din delicioasa reţetă de Majoran Nudeln, reţetă găsită acum ceva timp pe Blogul Bucătarului de pe Vinul.ro şi un pic adaptată pentru ce aveam în frigider. Aşa că am turnat jumătate de pahar peste carnea de vită înfierbântată.
 

 În final, pe lângă o masă delicioasă şi apreciată (sper eu 🙂 ) şi un nou vin descoperit, iata si pozele de rigoare, că doar suntem o familie de fotografi (nu eu).

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.