Asocierea vinului cu filmul

De data asta n-a mers.

De cele mai multe ori în locul popcornului prefer vinul. Şi cum la mall, dacă s-ar vinde, probabil ar fi dulce, prost şi scump, nu rămâne decât varianta din faţa televizorului, tolănit pe canapeaua conjugală.

Zic că de data asta n-a mers pentru că discrepanţa dintre filmul halucinant, la propriu, şi vin a fost mare. Dar poate că ăsta n-a fost un lucru rău şi m-a lăsat să mă concentrez mai mult pe opera lui Coppola.

"Apocalypse now". Saigon. Napalm. Fum. Opiu. Oameni cu mintile sucite. The horror…the horror... Râzi amar la apariţia locotenent-colonelul Bill Kilgore (senzaţionalul Robert Duval) mult mai afectat de furtul preţioasei sale plăci de surf decât de oamenii care îi mor la picioare, după care imediat te înfiori de atrocităţile înfăptuite în numele a nimeni nu mai ştie ce.

"Reserve de Monsieur Louis". Un vin bordolez, 2007, care se găseşte la noi la raft, 40-50 RON. Nu mai ţin minte unde l-am văzut ultima dată la vânzare. O licoare prietenoasă şi interesantă la prima sorbire, cu ceva condimente care aţâţă, dar care pe final se da în stambă cu o astringenţă mult prea pronunţată pentru gustul meu, care strică toată armonia. Astringenţă care a două zi s-a transformat într-o uşoară "acreală", chiar dacă sticla a fost vidată. Şi parcă şi culoarea s-a dus un pic cam mult către cărămiziu. I-am mai dat o şansă alături de pulpa de pui "ecologic" dar în momentul ăla s-a pierdut definitiv.

Nu îmi dau seama dacă sticla mea a fost păstrată necorespunzător sau ăsta este vinul, aproape să-şi dea obştescul sfârşit. Dar sincer, nici nu mă gândesc la o nouă încercare. Concluzia? Un vin mediocru, minunat pentru a permite minţii să se desfete cu metamorfoza lui Brando.

1 comment

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.