GoodWine Noiembrie 2010

La târgul de vinuri GoodWine de la World Trade Plaza, din weekendul ce tocmai a trecut, nu am putut ajunde decât pentru câteva ore, vineri după amiază. Dar chiar şi aceste câteva ore au fost suficiente pentru a mă delecta cu câteva vinuri de calitate şi de a discuta cu oameni interesanţi. Din cauza timpului scurt nu am putut trece pe la toate standurile, si imi pare rau. Pe scurt despre ce mi s-a întâmplat acolo.

La Cramele Recaş am experimentat deosebitul Cuvee Uberland, care mi-a confirmat aşteptările. Arome incredibile mi-au venit în minte numai uitându-mă la o sticlă de Amarone de la Masi, vin importat de catre ei. Trebuie să spun şi despre discuţia interesantă avută cu domnul Ciprian Roşca, discuţie care m-a inspirat în concursul de idei de start-up la care am participat în weekend.

Beneficiind de ghidajul domnului Rotenberg, am făcut o scurtă degustare comparativă a două dintre vinurile dumnealui, vinuri produse din acelaşi struguri şi cu aceeaşi metodă, diferenţa fiind numai păstrarea unuia dintre ele, primul, în butoaie de lemn. Rotenberg Merlot şi Rotenberg Emeritus Merlot au fost cele două vinuri, ambele deosebite dar atât de diferite.
 
Crama Basilescu, scurtă oprire pentru a degusta vinul lor surpriză, cel puţin pentru mine, Feteasca Neagră, un vin despre care multă lume are numai cu cuvinte frumoase.

SERVE, unde nu am putut degusta unul din vinurile mele preferate, Terra Romana Cuvee Charlotte, până când, la insistenţele domnului Săvulescu, căruia trebuie să-i mulţumesc pentru asta, nu am trecut şi prin cele două roze-uri, Vinul Cavalerului şi foarte proaspătul Roze Terra Romana 2010. De asemenea, plăcută scurta discuţie cu fiul Contelui Guy de Poix, direct implicat în conducerea şi promovarea afacerii alături de tatăl său, proprietarul domeniului.

Viticola Corcova, pentru cele două Chardonnay-uri, unul vinificat dulce, celălalt sec, şi interesantă explicaţie despre cum se produce vinul dulce şi cum trebuie protejată viţa si boabele de strugure de păsările nemiloase şi înfometate :).

O plăcută surpriză să întâlnesc la standul Budureasca un fost coleg de liceu, Vali Ichim, implicat în afacerile producătorului. Sper să avem ocazia să ne mai întâlnim, cât de curând.

Au mai fost şi alte standuri, producători şi fete frumoase promovând diverse vinuri de care timpul nu îmi mai permite acum să povestesc.

In final, a fost o experienţă deosebită şi un ajutor extrem de important, mai ales din cauza vinului baut :), în prezentarea ideii de start-up pentru Cazan cu Vin, pe care am susţinut-o imediat după la Bucharest Startup Weekend. Vinul iti da curaj si te inspira ;). Idea s-a calificat în finala primelor 5 cele mai interesante, şi care în final a ieşit pe locul 4, loc de care sunt foarte mulţumit. Mai multe detalii despre asta în zilele ce vor urma.

4 comments

  1. Ciprian 29 November, 2010 at 10:33 Reply

    Yep, nepotul este 🙂 Pacat ca n-ai apucat sa bei Charlotte-ul; pt mine a impartit premiul de cel mai reusit vin cu un Barolo Cannubi de la Tenuta Carretta.

    Sincer acum, n-ai simtit ceva ciudat la Emeritus? La nas, mai ales? Ei si Radu cred ca am nimerit o mostra "contaminata", pt ca nasul m-a dezamagit profund prin izul intens oxidativ, aproape un iz de cognac. Sper sa fie vb doar de o mostra nasoala si nimic mai mult

  2. Cazan cu Vin 29 November, 2010 at 10:39 Reply

    Am baut pana la urma Charlotte. Dar dupa ce am trecut prin Roze-uri. M-am plans acum cateva saptamani ca nu se mai gaseste Roze-ul Terra Romana 2009 si pana la urma am cumparat altceva. Domnul Savulescu probabil a retinut si acum a insistat sa-l incerc pe 2010.

    Sa fiu sincer, la Rotenberg am fost mai mult atent la discutie. Nasul clar nu mi-l mai amintesc. Ce-mi amintesc e ca am simtit in amandoua visina. Numai ca la Emeritus era putreda sau poate din visinata.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.