Ce s-a mai baut si pe unde saptamana trecuta, 6-12 decembrie

Cum perioada de abstinenta alcoolica continua, continui si eu sa ma uit prin curtile altora la ce au mai baut si ce au mai facut in saptamana asta. Si se pare ca a fost o saptamana plina.

La Arad a avut loc o degustare de vinuri de la Crama Basilescu. Au fost prezentate vinurile cunoscute dar si vinuri nelansante inca pe piata. Mai multe relatari avem de la grupul vesticilor.

La Iasi, la Casa Vinului Anghel Mihai a dat navala Crama Oprisor cu ale ei Caloian, La Cetate Miracol, Dragaica si Rusalca, vinuri mult comandate de Cazan cu Vin. Costachel ne povesteste ce s-a intamplat cu adevarat acolo.

Dupa evenimentul mult povestit pe bloguri de saptamana trecuta de la Ceptura, SERVE a mers cu noutatile dar si vinurile consacrate la Oradea, la Centrul de Cultura si Civilizatie al Vinului.

Lansare Ghidului Vinurilor 2011 al entuziastior de la Vinul.ro, sambata dupa amiaza la Diverta din Mall de la Baneasa. Am dat si eu o fuga scurta pe-acolo. Lume buna, vin bun de la Corcova si vecinii mei de la Plescoi, carnatii.

Tot in Vinul.Ro, domnul Mihail Rotemberg vorbeste despre noul vin lansat cu ocazia GoodWine. "Emeritus", un vin de terroir, in care visina din visinata e scoasa in evidenta.

La Bacania Veche s-a degustat, pe langa zacusca si dulceturi, si vinuri de la Ceptura. Nu am gasit nici detalii, nici poze si nici ce vinuri au stat la rece. Am auzit doar de Faurarul de la Davino. Mi-ar fi placut sa ma fi oprit un pic sa studiez, dar am aflat prea tarziu. Poate data viitoare.

Tot Davino, dar de data asta la Timisoara iar vesticii au fost acolo. Se pare ca sunt mai peste tot prin partea aceasta de tara 🙂

Iar la Cluj, joi, la Bruno Bar, s-a baut Budureasca.

Si binenteles, noua comanda Cazan cu Vin de la Crama Basilescu. Vedeta Feteasca Neagra 2008, este cum era de asteptat in top cu mai mult de 10 sticle cerute.

Tot cutreierand internetul in cautare de informatie, am observat o prezenta din ce in ce mai activa a grupului de entuziasti care formeaza Vestik. Ei sunt organizatori sau participanti activi la mai toate evenimentele legate de vin din partea de vest a tarii. Le doresc mult succes si sa ne tina si pe noi la curent cu ce se intampla acolo. Nu se stie cand o sa trecem pe-acolo si o sa vrem sa stim unde sa ne oprim si sa ne tragem sufletul langa un pahar de vin.

Pentru saptamana viitoare nu stiu de nici un eveniment deocamdata, dar daca aflu, postez. Oricum continua goana dupa cadouri...consumati cu moderatie.

1 comment

  1. Marius Tudosiei 13 December, 2010 at 12:50 Reply

    Zic pe scurt, ca sunt intre intalniri: am degustat in Bacanie Faurarul de la Ceptura in cele 3 variante (rosu, roze si alb). inca nu stiu care a fost preferatul publicului… Dar a fost super dragut!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.