Ce am comandat de la VinArte

Gata. Vinurile au venit. Si la fel de repede s-au si dat ­čÖé

Au fost in total 26 de sticle, desi ar fi trebuie sa fie 30. Au fost mai putine pentru ca din pacate in perioada aceasta Negru de Dragasani Castel Starmina 2008 de la Vanju Mare nu mai este disponibil pe piata. Probabil ca foarte curand o sa apara 2009 si de obicei la schimbul dintre generatii se intampla asa ceva.

Pe scurt, ce mai comanda si ce prefera lumea de la VinArte:

Sigur, pe primul loc in ordinea preferintelor, si in proportii egale, au fost cei 2 printi, Mircea si Matei. Calitatea, traditia si recomandarile i-au scos cu un pas in fata celorlalti. Imediat dupa, in ordinea preferintelor, a fost Soare 2005 urmat de gama Castel Starmina, evidentiindu-se de aici, in ciuda vremii, roze-ul, confirmand regula ca cel mai bun vin este acela care-ti place, indiferent de anotimp.

Au mai fost CabSov-ul Castel Bolovanul, SovBlanc-ul Cuvee D'Excellence si Merlot-ul de la Buzau, de la Villa Zorilor.

Au fost si doua "exotice" :). Sirena Dunarii, Riesling-ul dulce din 2001 care, in comparatie cu versiunea 2000, acum vine in ambalaj de 500ml fata de 375. Sigur, si pretul este mai mare. Si nu in al doilea rand, un Magnum Soare 2001, o sticla care impresioneaza prin aspect, marime si ambalaj si sunt sigur ca si prin vinul din interior.

Ce-ar mai fi de spus? Astept impresiile participantilor si sugestii, din partea tuturor, pentru urmatoarul producator pe care sa-l abordam, pentru ca sunt singur ca sticlele acestea nu au sa ramana mult timp nedesfacute.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.