Zilele Vinul.Ro, un eveniment de repetat

A fost un weekend plin de evenimente, care mai de care mai importante, placute si interesante. Iar unul dintre ele a fost fara indoiala expozitia organizata de echipa Vinul.Ro. Si a fost mai mult decat o simpla expozitie.

Totul s-a intamplat la restaurantul Margo Lounge din centrul vechi al capitalei, loc in care nu intrasem pana atunci dar pe care l-am gasit foarte potrivit pentru un astfel de eveniment. Avantajul a fost ca, pe langa standurile producatorilor participanti, exista spatiu unde puteai sa te retragi sa savurezi vinurile si sa socializezi pe marginea lor.

In randurile urmatoare am sa enumar rand pe rand cu ce am ramas dupa o relativ scurta, din pacate, vizita la expozitie.

Primul loc unde m-am oprit a fost standul VinArte, unde am vrut neaparat sa multumesc pentru livrarea ultimei comenzi marca Cazan cu Vin. Am trecut repede in revista vinurile expuse, deja cunoscutii Printi, Soare, vinurile de Starmina si Bolovanu. Am aflat pentru prima oara de un nou model de dop, folosit exclusiv pentru hoteluri, o modalitate moderna, rapida si eficienta de desfacere a sticlei.

Corcova Roy & Damboviceanu a expus pe langa deja cunoscutele vinuri produse in sudul tarii, doua vinuri frantuzesti importate, dintre care un Saint-Émilion vinificat in stilul specific locului care cu siguranta va fi pe gusutul multor fani bordolezi de la noi.

Incantation a fost vinul pe care l-am degustat de la Domeniile Dealu Mare Urlati, un cupaj de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, vin interesant si foarte placut, prezentat si in toamna la GoodWine dar care, cel putin pentru mine, a fost umbrit de prezenta feminina generoasa de la standul de atunci.

WineRo, producatorul care pana acum avea in portofoliu doar vinurile de import bulgaresti Enira, a venit weekendul ce tocmai s-a incheiat in plus cu destul de recentul Alira, primul vin produs de catre ei in Romania. Vin care naste discutii intre pasionati, vin de tipul "love it or hate it" dar fara indoiala un vin care nu poate fi trecut cu vederea. Si nu am putut sa nu-l remarc nici eu dar pe care as vrea sa am ocazia a-l "studia" mai in detaliu in viitorul apropiat.

Ultimele din pacate, in ordinea cronologica, au fost vinurile de la SERVE, unde in mod special am vrut sa incerc roze-ul Terra Romana 2010. Asteptarile a fost pe masura, si confirmarea a venit in mod firesc dupa ce am parcurs mai toate cuvintele frumoase spuse despre el pana acum. Pe langa roze, a mai fost si noul Cuvee Amaury, cupaj de Sauvignon Blanc si Riesling, care pot sa spun ca-mi place mai mult decat cel din 2007. Motivul cred ca e noua metoda de vinificare, diferita de cea veche.

Cu regretul ca nu am putut zabovi si la standurile celorlati producatori, Alcovin Macin, Casa Panciu, Cramele Halewood, Crama Oprisor, Domeniile Coroanei Segarcea, Domeniile Samburesti, Heinring Distribution, Senator si VinChile, nu pot decat sa sper ca acest eveniment va recidiva in viitorul foarte apropiat. Vi-l recomand ca metoda de relaxare si in acelasi timp de cunoastere a ce exista bun printre vinurile romanesti.

Pe curand, la noua comanda Cazan cu Vin.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.