Comandam vin de la Corcova

Pentru comanda urmatoare de vin vreau sa va propun un producator nou. Nou pentru mine deoarece, desi am incercat vinurile lor, pana acum nu am cumparat de la ei.

Probabil ca deja il cunoasteti, ati auzit de el, ati si baut din vinuri si mai mult ca sigur ca i-ati vazut banner-le prin oras. Este vorba de Corcova Roy&Damboviceanu.

Este un producator tanar, printre cei mai tineri de la noi, fondat in 2005, dar care incearca, si cateodata chiar reuseste, sa ridice standarele de calitate in ceea ce priveste vinurile, sticlele, etichetele, prezentarea, promovarea, etc.

Ca si locatie, se afla in Mehedinti, podgoria Corcova, unde au cumparat si renovat cramele construite de printul Bibescu. "Know-how" producerii vinului este adus de catre Serban Damboviceanu (unul dintre asociati) din Franta impreuna cu vita de vie furnizata de Pepinieres Hebinger. Vinul este facut de un specialist francez, cu experienta in Bordeaux, si, inca un lucru interesant, nu folosesc ierbicide ci oi "antrenate" sa manance numai iarba :).

Portofoliul de vinuri este deocamdata destul de mic, 4 la numar, dar au anuntat ca alte cateva sunt in diverse stadii de productie si vor iesi pe piata in curand.

Primul, intr-o ordine "de degustare", ar fi Chardonnay-ul, 2009, pe care inca nu l-am incercat. Am auzit ca ar fi "proaspat" si "fructat". Ce am gustat a fost 2008 care este placut, destul de fresh. Au produs si un Roze, acum la editia 2010, facut din merlot. Fresh, aromat, "estival".

Primul dintre cele doua vinuri rosii este un cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, un vin echilibrat, catifelat, interesant si usor de baut, un vin "frantuzesc" aproape. Unii zic ca ar mai rezista destul de multi ani si ar avea multe de oferit.

Piesa de rezistenta si recomandarea mea este Syrah Reserve 2009. Este cel mai bun vin al lor, toata lumea spune la fel. Un vin catifelat si plin de arome.

Pentru ca vine din Franta, Serban propune si cateva vinuri frantuzesti, care nu suna rau deloc. Marea majoritate sunt produse de Roux Pere&Fils, din Burgundia.

Daca v-am starnit interesul si vreti sa vedeti lista completa de vinuri si preturi trimiteti-mi un e-mail la nicusor.cazan@gmail.com.

1 comment

  1. Anonim 11 August, 2011 at 19:14 Reply

    Cazan cu Vin, sunt o admiratoare a ta si as vrea sa-ti marturisesc cu aceasta ocazie ca vreau sa mi-o tragi nebuneste intr-o podgorie de merlot. De asemenea, as vrea sa comand de la tine un desfacator de sticle de vin.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.