Rose impozant de la Corcova

O masa impozanta gemand de salate in culorile verii, aperitive, peste si fructe de mare. Iar in mijlocul lor o sticla imensa de rose, aproape inghetata, cu broboane de apa care stau sa o ia la vale.

O imagine frumoasa si tentanta, nu? Nu stiu cat de impozanta va poate fi masa si cate bunatati veti pune pe ea, dar roze-ul imens vi-l pot da eu :). Este vorba despre noul vin rose produs de Corcova Roy & Damboviceanu, crama de care am mai vorbit in trecut si a caror vinuri le-am incercat in diverse ocazii. Inca odata, ei vin cu o inovatie pe mica si din ce in ce mai animata piata de vinuri de la noi.

Pentru prima data in Romania avem o sticla magnum (1,5 l) de rose. Nu calatoresc suficient de mult incat sa observ trendurile in materie de vinuri ale consumatorilor din pietele mari, gen Franta, dar am citit ca aceasta ar fi nou moda. Iar daca stau sa ma gandesc mai bine, de ce nu? Este rose, care de obicei se bea cand e cald afara, cantitatea este potrivita pentru a-l consuma cu prietenii si are o prezentare, adica eticheta, moderna si foarte placuta. Nu este acelasi rose cu cel pe care probabil il stiti deja. Este o combinatie noua, din deja celebrul lor syrah impreuna cu pinot noir si foarte putin merlot. Tot ce am aflat pana acum de la producator si de pe cateva bloguri sugereaza ca este deasupra fratelui mai "mic", ceea ce justifica cred si pretul. Trebuie sa va grabiti daca vreti sa-l aveti pentru ca se pare ca s-au produs numai 2000 de sticle.

Eu nu l-am incercat, dar recunosc ca m-a fascinat initiativa Roy & Damboviceanu, asta fiind si motivul pentru care organizez aceasta noua comanda. Daca si voi sunteti curiosi, e-mail catre mine, ca de obicei.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.