Votăm pentru următoarea comandă

M-am gândit că am fost prea "nedemocratic" până acum. Am comandat şi promovat vinurile sau producătorii după propriile mele dorinţe. Dar acum vreau să încerc ceva nou.

Vreau să vă las şi pe voi, cei care participă deja sau vor participa la comanda mea de vin sindicalizată, să aleagă iar în final majoritatea să decidă. Aşa că fac câteva propuneri. Susţin de ce le-am ales în rândurile următoare, iar peste câteva zile vedem ce iese. Dacă aveţi întrebări sau vreţi să aflaţi mai multe detalii despre unul sau despre altul, nu vă sfiiţi: întrebaţi ori prin comentarii, ori pe e-mail. Butoanele de vot sunt în bara din dreapta textului. Desigur, şi pe Facebook, pe pagina Cazan cu Vin.

Aşadar, propunerile.

Crama Basilescu, pentru noile lor vinuri, Golem, alb şi roşu. Proaspăt lansate, am aflat de ele doar de pe Facebook, iar acum sunt curios dacă sunt bune sau nu. Sunt câteva premise care mă fac să cred că nu ar trebui să ne temem: sunt încadrate ca şi gamă superioară în portofoliul lor iar calitatea celorlalte vinuri a fost până acum bună, cu menţiune specială, binenteles pentru fetească lor neagră, mult apreciată.

Lacerta Winery. După primul contact cu vinul şi după vizita la cramă, am numai cuvinte frumoase. Ţinem cont şi că este primul lor an comercial şi că investiţiile acolo sunt consistente. Aşadar avem aşteptări mari pe viitor. Iar pentru acum am remarcat Cabernet Sauvignon-ul lor 2009, şi cele două cuvee-uri, IX şi X, unul roşu si unul alb.

Rotenberg. Am făcut doar o singură comandă până acum, nu ştiu de ce, pentru că din câte îmi aduc aminte vinurile au fost foarte apreciate, în special Merlotul 2006. De atunci am fost mereu cu ochii pe ei. Am degustat pe la târgurile de vin noile merloturi-uri iar impresiile sunt în continuare bune şi foarte bune. Mă gândesc la Emeritus şi Notorius şi nu uit nici Menestrelul. Sunt zvonuri că în curând vom avea şi altele, şi mai bune. Cum facem? Aşteptăm noutăţile sau... ?

Davino. N-am reuşit să comand niciodată de la ei. Nu aş putea spune cu precizie de ce. Pur şi simplu nu s-a întâmplat. Dar nu mă las.După câteva întâlniri cu vinurilor lor în restaurante, şi mai ales după ce se scrie despre ei, vreau şi eu să le înţeleg despre ce este vorba. Iar acum, pe lângă vinurile mai cunoscute, Chateau Domenii, Făurar, Domaine Ceptura, etc. , au lansat o gamă nouă: Ceptura.

Cam atât. Acum va las pe voi.

1 comment

  1. Cazan cu Vin 11 September, 2011 at 18:59 Reply

    Gata. Am pus cap la cap voturile stranse pe Facebook, blog si e-mail. Am ponderat un pic in favoarea celor care chiar comanda. Si a iesit cam asa: Lacerta, Davino, Basilescu, Rotenberg. Drept urmare voi actiona in consecinta saptamana ce urmeaza. Revin.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.