Comanda pentru Lacerta Winery

Doamnelor şi domnilor, s-a votat pentru Lacerta. Aşadar această comandă de vin se duce către ei. Rândul pentru Davino, Basilescu şi Rotenberg va veni săptămânile ce vor urma.

Pentru cei care au mai participat, ştiţi cum se procedează. Un e-mail cu ce vă pofteşte inima pe adresa nicusor.cazan@gmail.com. Şi pentru ceilalţi de fapt e tot la fel. Un e-mail şi vă dau absolut toate detalii pe care le doriţi. Inclusiv lista de preţuri.

Şi binenteles, câteva recomandări. În scurta vizită (puteţi citi impresiile aici) pe care am făcut-o la ei acum câteva săptămâni, am avut ocazia să încerc doar trei vinuri:

  • Cuvee IX 2009, este un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Shiraz, cu arome de cireşe amare şi condimente. Vă spun, chiar dacă treaba asta cu concursurile la noi încă prezintă neîncredere, că are două medalii de aur la două competitii, unul la Bucureşti şi altul la Timişoara.
  • Cabernet Sauvignon 2009 - mie mi-a adus aminte de dulceaţa de căpşuni, foarte bun, poate cel mai bun roşu al lor, din cele două încercate de mine. Şi el cu medalii.
  • Cuvee X 2010 - cupaj de cinci soiuri albe din care ies bine în evidenţă soiurile aromate, Muscat şi Chardonnay, citric şi bine susţinut de aciditate. Şi el medaliat.

Fiind primul lor an comercial, şi pe internet se găsesc puţine informaţii, vinurile de-abia acum începând a fi descoperite, degustate şi evaluate. Cu toatea astea am găsit câte ceva despre Chardonnay şi Sauvignon Blanc amândouă 2010, vinuri tipice pentru soiurile din care sunt făcute, primul octuos şi cu arome de fructe albe, al doilea cu celebrul "pipi de pisică" sarindu-ţi în nas, şi Riesling de Rin - vin binefăcut si destul de apreciat. Dintre roşii, dacă vă plac condimentele şi dulceaţa Shirazului, îl gasiti în cupaj cu Cabernet Sauvignon, 2009.

O listă completă a vinurilor şi scurte prezentări sunt pe site-ul producătorului.

Vă aştept dacă vreţi să participaţi.

2 comments

  1. Cazan cu Vin 26 September, 2011 at 20:29 Reply

    "Vinul de la Lacerta, nu numa’ ca l-am gustat, l-am baut tot: am beut un cupaj rosu cuvee IX, foarte bun, unul dintre cele mai bune vinuri romanesti, foarte pe gustul meu; de asemenea cupajul alb, cuvee X, tot asa foarte in regula, foarte baubil; am mai avut si cabernet sauvignon cu shiraz, bun si el, dar dupa ce am baut cupajul rosu, l-am uitat pe asta"

  2. Cazan cu Vin 26 September, 2011 at 20:32 Reply

    "Lacerta. Bune. Pe bune. Am inceput cu cabernet-shyraz, o sticla mica, si cred ca am facut bine pt ca desi foarte ok a fost cel mai putin spectaculos. In delta am luat cu noi cupajele amandoua, si pot sa zic ca au fost belea. Ala rosu a mers uns (dupa un chianti care a parut apa de ploaie prin comparatie) seara la vorba. Cupajul alb insa a fost preferatul meu, foarte misto aromat cu banane-pepene galben. Nu ma pricep prea tare, dar a fost bun. Mai bausem inainte de comanda chardonnay de la lacerta, bun si ala."

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.