Ce este Cazan cu Vin

Am primit o mulțime de intrebări in ultima vreme despre ce fac eu și ce este de fapt "Cazan cu Vin". Așa că m-am gândit sa mă explic.

De ce?
"Cazan cu Vin" a pornit ca și blog, și este în continuare, intr-o vreme în care nișa asta de online era destul de subțire. M-au inspirat cațiva pe care îi citeam si care m-au convins că o pot face și eu.

Dupa o vreme m-am gândit că totuși lipsește ceva. Bloggerii scriu despre experiențele lor cu vinuri pe care le cumpară, le primesc sau mai știu eu cum altfel. Dar cei care le citesc textele și nu se învârt in același cercuri cu ei, de multe ori ajung cu greu la sticlele cu pricina. Așa mi-a venit ideea ca atunci când cumpar vin pentru mine, în mare majoritate românesc premium si super-premium, sa îi intreb și pe cei care mă citesc. Lucrurile au evoluat, grupul s-a tot marit, așa că acum suntem cam la 100 de sticle la o comandă, iar comenzile se succed destul de repede.

Avantajele sunt destul de evidente. În primul și în primul rând promovez vinul și producătorii români. Apoi obținem acces, pe lângă vinurile din comerț, și la unele mai greu sau imposibil de găsit în magazine. Si binenteles prețul, pentru că fac efortul să găsesc cea mai bună ofertă, fie că ea vine de la distribuitor, magazin sau direct de la producător.

Cum funcționează?
Eu mă documentez continuu despre vinuri (noi apariții, degustări, târguri, internet, reviste, cărți). Propun un vin sau întreg portofoliul unui producător grupului de doritori. Fac un pic de promovare pe blog si pe grupul de e-mail creat special pentru așa ceva. Primesc apoi și centralizez comenzile fiecăruia. Pun totul cap la cap, iar comanda sindicalizată o trimit către furnizor. Urmează apoi livrarea si distribuția pentru fiecare in parte, la mica intelegere in funcție de disponibilitatea lor și a mea. La fel și cu plata, cash sau transfer bancar. E greu de vorbit de profit la asemenea cantități, dar oricat de mare pasionat aș fi, e greu sa scot bani din buzunar ca să duc la îndeplinire toată activitatea asta, așa că încerc să n-o fac :).

În plus, pe lângă vin, organizez și excursii la crame pentru grupuri. Prima a fost la sfârșitul lui iulie in zona Drăgașani, fiind și primul grup care a beneficiat de oferta noii asociații a producătorilor din zonă. A fost o excursie de două zile la cramele Avincis, Iordache și Știrbey. O să dau mai multe detalii intr-un alt post. Tot ce pot să mai spun acum este că impresiile au fost extraordinare, oamenii vor să se intoarcă acolo, iar mulți alții mă intreaba când o să fie următoarea. Au mai fost și altele în afară de aceasta, ultima intâmplandu-se chiar ieri, pe 1 octombrie, când intr-un grup de 13 am vizitat Rotenberg, SERVE și Lacerta, din nou cu feedback deosebit. Detalii în curând.

Ce urmează?
Cum spuneam, grupul a luat amploare, acum ajungând la aproape 100 de membri. Binențeles, nu toți activi, dar toți consumatori de informație despre vin.

Ce urmează? Idei sunt foarte de multe. Timp mai puțin. Dar prima pe listă este facilitarea accesului și altora la grupul nostru. Iar până când site-ul o să se dezvolte, puteți da click aici ca să vă alăturați sau să-mi trimiteți un e-mail.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.