Vinuri mari de la VinArte

Încerc să mențin nivelul de la ultima comandă, de la Davino (facută doar pentru cei înscriși pe grupul de e-mail),  și vă propun VinArte, despre care am mai povestit câteva cuvinte aici, în special cu 3 din vinurile lor. De fapt două. Vă explic mai jos ce și cum.

În primul rând, Soare 2001 Magnum (1,5l). Știu, am mai comandat din astă. Dar a fost bine primit, apreciat. În plus de asta, se pare că ușor-ușor se termină. Este unul din cele mai bune vinuri românești învechite care se găsesc acum pe piață la preț rezonabil. Puteți citi mai multe
informații în textul de la comanda anterioară.

În premieră și pentru mine, Prince Matei 2000 Magnum (1,5l). Este încă unul din vinurile etalon pentru ce se produce în România. Chiar dacă nu este cel mai bun an din cei existenți, 2001 obținând o medalie de aur la un prestigios concurs mondial dar care acum nu se mai găsește aproape deloc, este totuși un vin foarte apreciat. În 2010 si 2011 s-au organizat degustări verticale (același vin, Prince Matei în cazul de față, ani diferiți) cu vinuri din '98 până în 2008, iar anul pe care vi-l propun acum a fost apreciat de fiecare dată.

În final, tot Prince Matei, dar de data asta la sticlă normală, 750 ml, ultimul an lansat pe piață, 2007, ceilalți așteptând încă liniștiți în cramă să le vină rândul. Eu am devenit curios când am observat că vinul ăsta era cam singurul românesc consumat cu regularitate de unul dintre executivii francezi ai unui client pentru care am lucrat acum câțiva ani. Frigiderul de vinuri din biroul său era plin de Bordeaux-uri și Matei. Desigur, mai are câțiva ani până să arate maximul posibil, dar este foarte agreabil și acum.

Comanda o voi trimite marți seara, pe 11 octombrie, probabil, așă că până atunci vă aștept, dacă sunteți interesați, pe e-mail sau la telefon.

Un weekend plăcut, ce a mai ramas din el.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.