GoodWine este mai mult decât târg de vinuri

Good Wine nu inseamnă numai vinuri. In primul rând inseamnă oameni. Și aproape toți cei care contează in lumea asta a vinului au fost acolo în noiembrie, la ultima ediție. Ar trebui enumerați și ei așa cum s-au enumerat in presă și pe bloguri producătorii și vinurilor lor. Aș face-o eu aici, dar lista e foarte lungă, pentru că fost foarte multă lume la târg, este deja târziu duminică seara și, recunosc, imi este frică să nu uit pe cineva.

Tot ce pot să spun este că am vorbit mult mai mult decât am degustat. Și n-a fost rău deloc.

Și mai pot să spun ceva, și anume că am avut o surpriză în materie de bloguri de vin. Am cunoscut pe Kormos Zoltan din Cluj, posesorul site-ului www.borvadasz.com. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim: se știe că blogurile de vin sunt o nișă in imensa lume a blogurilor. Blogurile de vin din România sunt o nișă a nișei. Iar blogurile despre vin din România in limba maghiară sunt o ultra-nișă. Până acum este singurul pe care il cunosc.

Pentru noi, cei ce nu ințelegem limba maghiară dar suntem curioși ce scrie Zoltan pe site, Google sare din nou in ajutor. Reproduc mai jos, fără permisiunea autorului (dar sper să nu se supere), traducerea unuia dintre posturi:

Fete negru

Tema: Negru Leányka
Data: 06 octombrie, joi, la ora 19:00.
Locul de amplasare: În locul obişnuit
Taxa de admitere: 25 RON.

A fost acum două luni nu s-au întâlnit în mod oficial, dar am rămas în timpul oricărei de sete, cum ar fi Ungaria zile Koloszvári, sau Festivalul Vinului Royal.
Este timpul să ne zdruncina reveni la normal.

In aceasta luna vom continua fel de degustare de vinuri şi Leányka Negre randul .. Am încercat categorie de pret pentru a alege elementele care merg la comparaţia mai bine:

La pute Rékasi 37 ron
Serviti Terra Romana 35 ron
Brutus Oenoterra 33 ron
Chateau Crain Pietrosaratii nou 30 ron
Domeniile Sahateni Artisan 35 RON 

Basilescu Eclipse 34 ron

Sper să mai avem ocazia să ne intâlnim iar Google Translate sper să-și păstreze umorul intact.

1 comment

  1. vinuldincluj 16 December, 2011 at 08:00 Reply

    Deci am un confrate blogger de vin in CLuj! 🙂
    Ma simteam cam singurel pe aici, mai ales ca sunt "exilat" jumatate de saptamana in Bucuresti. Adevarul e ca am cam neglijat evenimentele de vin din CLuj (ieri tocmai am ratat unul), asa ca ma bucur sa aflu ca se largeste blogosfera locala.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.