Les Faitieres Pinot Gris 2009

Vin alb alsacian ce cocheteaza cu ideea de demisec, ca orice alsacian ce se respecta, si care a avut timp din 2009 pana acum sa realizeze ce are de facut. Si in primul rand a hotarat ca trebuie sa fie gratios in pahar si sa curga cu oarecare greutate. Da senzatia de corpolenta si rotunjime iar auriul, pentru ca foarte batran nu este, nu face decat sa confirme zaharul sau rezidual lasat acolo cu cap de catre oenolog.

Apoi ca aromele ar fi bine sa fie foarte intense, sexy si exotice dar si sa te faca sa-ti fie greu ati da seama daca sunt mai multe flori sau mai multe fructe, sau poate mai degraba doar flori de salcam. Plus miere de albine. Iar in final vine rotunjimea gustului, cu o dulceata ce ia ochii dar care la fel de repede dispare. 

Merge bine racorit iar apoi aerisit. Nu-mi dau seama cu ce mancare as putea sa-l beau. Eu l-am savurat la un meci de-al lui Federer. Baiatul asta are meciuri din ce in ce mai lungi ca acum nu prea-ti mai ajunge o sticla pana la final. O fi si varsta.


Oricum, daca va plac vinurile usor corpolente si cu arome exotice, asta este cel pe care-l cautati. Eu insa nu sunt un mare fan.


Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.