Markus Molitor Riesling Kabinett 2010 & Domaine Du Vieux Lazaret 2006

O seara cu un riesling foarte bun este o seara reusita. O seara cu un Chateauneuf du Pape bun iarasi este o seara reusita. Dar o seara cu amandoua, plus mancarea de la Escargot Bistro, este absolut delicioasa.
Asta mi s-a intamplat intr-o seara de ianuarie.

Am inceput cu Rieslingul Kabinett Zeltinger Himmelreich 2010 feinherb de la Markus Molitor, sticla cumparata in timpul pelerinajului din 2012 de pe valea Moselului, direct de la crama. Producatorul, Markus, este un nebun. De pe aproape 40 de hectare scoate cam 50 de vinuri in fiecare an. Si sunt printre cele mai scumpe din zona. Desi este din gama de mijloc, kabinett-ul este excelent. Foarte fresh, corpolent, cu usoara si regulamentara tenta de cauciuc ars, miere, ierburi, condiment. Ce mi-a ramas insa in memorie a fost lungimea gustului. Minute bune il simti dupa fiecare sorbitura. Si numai 9,5% alcool.
Un vin foarte bun cu care n-as regreta niciodata sa ma re-intalnesc. Am vazut ca un alt sortiment de Molitor a facut un pic de senzatie intr-o seara de degustari la Madame Pogany. Nu stiu daca este cineva care-l importa sau a fost o sticla clandestina ajunsa la locatie.

Parte-a doua a serii a fost a Chateauneuf-ului Cuvee Exceptionelle de la Domaine du Vieux Lazaret, 2006. Vinul a fost la vanzare in ultima zi de activitate din 2012 de pe unvinpezi.ro si asta am zis atunci despre el:

"Cel mai bun vin din acest an de pe “Un vin pe zi”, in opinia mea. Ceea ce caut de obicei este echilibrul si eleganta, iar Cuvee Exceptionelle-ul de fata exceleaza la ambele. Complex, cu arome de fructe negre, fum, spicy, corpolent, cu tanini perfecti si cu finish lung. Desi merge foarte bine cu multe feluri de fripturi, as pastra totusi cel putin un pahar pentru a-l savura in liniste si de unul singur. Bun de baut acum dar si cu multi ani de viata in fata. Un mod excelent de a incheia un an."

Nu am reusit sa pastrez nici un pahar pentru a-l savura in liniste. S-a dus pana la ultima picatura.
Asteptam urmatoarea aparitie de pe unvinpezi.ro sau, daca nu mai aveti rabdare, mergem direct la Cramele Recas, cel care-l importa.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.