Cramele Halewood Hyperion Feteasca Neagra 2010

Sticlă primită pentru review de la unvinpezi.ro. Am încercat să mă documentez un pic dar, spre surprinderea mea, foarte puține informații se găsesc pe internet și niciun blogger care să fi scris despre versiunea 2010. Ceea ce m-a dus cu gândul că ori e prea scumpă (90 de lei pe site-ul producătorului, probabil cel mai bun preț) ori nu a plăcut. Deși ultimul argument nu prea ține, la cât de mult sunt criticate vinurile românești. Așadar este prea scump. O singură referință, pe Vinul.Ro, de la un kWine organizat de ei în aprilie 2012, unde a pierdut din primul "tur" la Paganus 2007. Surpriză!

Am desfăcut-o, am mirosit-o și mi-a placut. Buchetul este frumos, cu multe arome, complex, de unde și textul de pe unvinpezi.ro:

"Una dintre feteștile negre din cercul celor cu pretenții astăzi pe Unvipezi. Apare foarte plăcută, cu o culoare rubinie, vie, tânară și plină de promisiuni. Urmează apoi aromele ce ies din pahar, plăcute, cu multe prune și fum, cum îi stă bine feteștii și cu mult condiment, scorțișoară. Se simte și aportul baricului american, vanilia. Un pic de aer îi face bine, așa că deschideți sticla cu puțin timp înainte de a vă așeza la masă."

Eu am însă o problemă cu alcoolul. Nu în general, cum ați fi tentați să credeți, ci ne-ascuns cum trebuie în vinuri. Iar Hyperion-ul nu a reușit să-l ascundă. Se simte mai puțin în nas, dar foarte mult în post-gust, cand îți arde gâtul. Poate în 2011 va fi mai bine; vom vedea (intotdeauna am fost un optimist 🙂 ).

O văd apropiindu-se de Purpura Valahica, dacă acest neajuns cu alcoolul ar fi îndreptat în viitor. Nu știu insa cum au fost anii precedenți.

Ce păcat că Știrbey nu mai face fetească neagră iar Basilescu a ratat Ancestralul din 2009!

2 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.