Cazan cu Vin Omnivor

Am pitch-uit idea unui articol către Cristian Lupșa, editorul șef al "Decât o Revistă" cam acum o lună și jumătate. I-a placut și mi-a propus o întâlnire cu unul dintre redactorii lor, Gabi Pițurlea. Așa că iată-ne la Starbucks la Victoriei, cu reportofonul pe masă povestind despre comenzile Cazan cu Vin, despre excursii la crame și ture cu bicicleta.

Era nevoie de o fotografie pentru articol, normal. Dar mașina trebuia să fie plină cu sticle, să se vadă ce înseamnă o comandă. M-am întâlnit cu Andrei Pungovschi în parcarea rotundă dinainte de MTzR, de pe Kiseleff. Aveam multe sticle de la Știrbey și de la Crama Bauer. Rezultatul îl vedeți în revistă.

Inițial articolul trebuia să apară în Decât o Revistă. Dar e bine și în Omnivor lângă multe alte povești despre oameni cu pasiuni gurmande: Rachel Sargent, Chez Mazilique, Mădălin Simion, etc. etc.

M-a surprins plăcut replica prietenei Mihaela, intervievată de Gabi Pițurlea pentru articol ca beneficiar al comenzilor Cazan cu Vin: "Nicușor a avut un aport major în calitatea vieții noastre". Pentru mine asta înseamnă că sunt pe drumul cel bun. Mulțumesc Mihaela.

Am citit articolul despre mine (wow, cum sună 😉 ) și o bună parte a revistei într-o seară de iunie, la Club Austria din Poiana Țapului, la un pahar de crâmpoșie demidulce de la Crama Bauer. Ceva s-a întâmplat. Nu mi-a placut la fel de mult ca prima dată. Nu am mai simțit aceași dulceața fresh ca dățile trecute. E clar. Trebuie să mai încerc odată.

Oricum ar fi însă, cumpărați revista. Susțineti jurnalismul narativ din România!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.