Vinul ca telenovela - Vinarte Aniversare 2006

Un vin aproape uitat, de care nimeni nu prea mai vorbeste, si asta in primul rand pentru ca a disparut de pe rafturile online si offline, cu foarte putine exceptii.

Una dintre exceptii, poate ultima, am epuizat-o impreuna cu amicul FromGrapesToWine, acum cateva saptamani. Stati linistiti, am cumparat tot: 52 de bucati. Ce-a mai ramas sunt cele aproape 150 de sticle, se zvoneste, pe care le-ar mai avea Vinarte in crama (asta binenteles pana cand vor veni chinezii cu milioanele lor) plus, mai mult ca sigur, in ceva colectii personale.
De ce le-am cumparat pe toate? Pentru ca ne place. Si pentru ca se zvoneste ca ar fi cel mai bun Prince Matei (!), din 2006 cel putin. In anul cu pricina, pentru a aniversa zece ani de la infiintarea cramei (?), Vinarte a selectat cele mai bune loturi de Prince Matei si a etichetat cele aproape 10 mii de sticle rezultate ca in fotografie:Ce a iesit din asta este un vin ce poate fi cu usurinta tinut in beci ani buni, cu un nas ce curpinde foarte multe din visinele rotenbergesti plus multe altele si cu o structura splendida in gust. Echilibrat, tanini artagosi si un final lung. Unul dintre vinurile noastre mari.

Ce sa zic? Ma declar multumit ca o sa ma mai pot bucura de el inca de cateva ori de acum inainte.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.