Turul cramelor - editia toamna 2014 - in spatele scenei

Am profitat de vremea minunată a weekendului trecut (21 iunie - ploaie și ușor friguț), pentru a da o raită pe dealurile de deasupra Mizilului împreună cu Vlad Lovewine și încă doi prieteni dependeți de aventură și senzații tari, Paul scrie și Sorin. Scopul declarat: stabilirea traseului pentru urmatoarea tură cu bicicletele printre vii, cea din 27 septembrie a.c.

Se mișcă lucrurile, dom'le! Impresia mea era că între Fințești / Lacerta și Ceptura nu se intamplă nimic, dar nu e chiar așa. Crame noi, peisaje frumoase de Dealu Mare (fără păduri, cu multe vii și câmpia la picioare), drumuri bunicele.

Ne-am oprit la trei crame, fiecare cu "vino-ncoa-urile" sale:

  • Licorna, cea mai nouă, cu Gabi Lăcureanu winemaker, pe vârf de deal cu view bunicel (cel mai bun dintre cele văzute în ziua respectivă),  curte și sală de degustare primitoare.
  • Budureasca, în apropiere, cea mai mare cramă din zonă, (bine, dupa Tohani, dar despre ce vorbim aici?) impresionantă, și cu planuri interesante de dezvoltare în viitorul destul de apropiat (parc tematic dacic?!?!)
  • Viile Metamorfosis, încă ne-lansată (stați totuși liniștiți, dau drumu' până în septembrie) dar deja funcțională, cu un tanc de beton cam de DOUĂ MILIOANE!?!? de litri, ceva ce nu-mi mai văzuseră ochii până atunci.

"Must have-ul" babic, slănină, ceapă de Buzău, brânză, pâine, tobă l-am ras de pe masa antreprenorului local Cornel, cel care este aproape gata cu "Ferma Dacică" din varf de deal! (Asta a cam pus capac peste platouașul surprizelor din ziua respectivă!) Să-l băgăm și pe el în traseu? Să nu-l băgăm? Nu știu... E cam sus totuși.

Dacă am găsi o soluție și de dormit peste noapte, ar fi belea, dar mai e până acolo.

Gata, acum ne întoarcem din nou la birou pentru a desena exact traseul, schița programul și calcula pretul. Revenim cu detaliile!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.