Crame noi, gusturi noi. Astazi Ratesti

De doua ori m-am vazut cu vinurile de la Ratesti. O data anul trecut in noiembrie la Timisoara la evenimentul RoVinHud, cand nu am inteles de ce au tinut mortis sa apara cu vinurile neterminate, in special feteasca neagra, in fata Jancis-nei Robinson. Adica am inteles, na, dar nu cred ca a fost un lucru bun.
A doua oara intr-o superba si calda si insorita dupa amiaza de vineri de aprilie in curtea Vilei Leonida (dupa care au urmat o sambata si o duminica in care a plouat si a nins, fara legatura cu subiectul de aici). Atunci amicul Cosmin G. a venit cu cateva mostre din vinurile lor, cu gandul sa le incercam si sa facem o comanda mai maricica pentru grupul de fani "Cazan Hebdo" pentru care comandam frecvent (nu atat de frecvent cat as vrea eu sau ei). Sauvignon blanc, cabernet, pinot noir si feteasca neagra. Si parca si merlot, nu mai tin minte, trebuie sa ma uit pe poze.
Vinuri OK, distractive, dar, si asta nu ca ar fi un lucru rau, dimpotriva, nu in linie cu ce ne asteptam noi de la soiurile astea arhicunoscute. Ce vreau sa spun este ca nu m-au impresionat.
Ce a urmat insa, mi-a schimbat perceptia 😉
Am zis sa facem un compromis si sa lasam si oamenii care nu auzit de ei sa-si faca o parere. Treaba lor daca a doua oara vor mai cumpara sau nu. Dar e o crama noua si trebuie sa stim.
S-au strans vreo 8 doritori de senzatii noi si cam 50 de sticle in total.
Cam la o luna, a venit si feedbackul. Pe care va las sa-l cititi mai jos.
"Salut!
 
Vroiam sa dau feedback - am beut aproape tot pana acum 🙂 Overall mi-au placut si m-am bucurat ca se mai ridica cineva pe piata si chiar se ridica frumos! Totusi, din toate mi-au ramas in cap Sauvignon Blanc si Feteasca Neagra. Sauvignonul nu mai stiu de ce 🙂 ... dar Feteasca a fost o surpriza! Nu prea ma impac de regula cu ea, dar asta a fost din cale-afara de blanda si aromata!
 
Deci, vezi, de-aia e bine sa incerci, ca mai aduni 'prieteni': asa cum cu deja mult timp in urma m-am imprietenit cu Cabernet Sauvignon prin intermediul Etichetei Rosii, iata ca nici Feteasca Neagra nu e de lasat pe-alaturi. Multumim pentru ocazie!"
M.G.
I.G. (n.a. - e vorba de fereasca neagra)
 
R.A.
Inca odata, daca mai era nevoie, dovada ca vinul, si gustul in general, este o chestiune cat se poate de subiectiva si personala.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.