SVS dar mai ales SB by CB

Întâmplarea a făcut ca lansarea și degustarea asta cu vinuri noi de la Crama Bauer de vineri, 17 iulie, de la Ethic Wine, să fie prima degustare la care participă și "my son", Filip. N-o să insist, probabil o să povestească el tot peste vreo 2 - 3 ani, când n-o să-l mai poată opri nimeni din vorbit. Și stați liniștiți, nu a băut, doar a mirosit. Sau a scuipat. Nu mai știu.

Eu m-am dus țintă pentru unul din noile vinuri, Sauvignonasse-ul 2013 SVS - un orange wine, primul de felul lui din RO (parcă?). Bine, a anunțat și Liliac că vor lansa un chardonnay de felul ăsta, dar să ne vedem până la toamnă.
N-o să insist cu SVS-ul, că nu asta vreau să vă zic. OK, bine, poate doar că este foarte interesant, voluminos dar cu aciditate belea și cu lemn foarte bine integrat. Aromele le puteți descoperi și singuri, sau să le citiți de pe site or whatever ca mai mult ca sigur că veți găsi (și) altele decât pe alea pe care vi le-aș fi spus eu.

Dar o să insist cu SB-ul (sauvignon blanc-ul) 2014. Este atât de bun, fresh, urzicat, lung, fresh și bun (parcă am mai spus) încât l-aș declara vinul meu pe vara asta dacă n-aș mai avea câteva zeci de alte sticle de încercat (tot în vara asta). Da, poate o să vină cineva care să zică "da mă, lasă că știu eu, ești prieten cu Bauer, normal că zici ca e bun". Dar il / o invit să-l incerce. Și în apărarea mea mai pot să spun (mai cu jumătate de gură, așa) că 2013-ul nu mi-a plăcut deloc.

A, și vedeți că din SVS sunt doar 970 de sticle. Poate mult mai puține după weekendul cu degustarea.

(Nu am facut poze)

Later edit: Se pare ca nu mai fac fata presiunii din timpul degustarilor. SVS nu este orange wine cum am spus mai sus. SVS este un sauvignonasse fermentat si maturat cam 14 luni in butoi. Orange wine-ul, desi l-am gustat la aceeasi degustare, va apare oficial mai tarziu. Sa vedem daca inaintea Liliacului.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.