Davino Monogram Sauvignon Blanc 2015

Noul Sauvignon Blanc Monogram 2015 de la Davino a fost lansat de foarte scurt timp pe piata.

Incercandu-l astazi, realizez cat de sus este punctul de intalnire dintre asteptarile pe care Davino ni le-a stabilit de ceva vreme pentru el si calitatea sa intrinseca. De ce spun asta.

 

Davino Monogram Sauvignon Blanc 2015 Cazan cu vin 2
Acest vin a fost vandut multi ani, nu-mi mai amintesc cati, sub numele de Sauvinon Blanc Edition Limitee in gama Davino.

(Nota: incepand de anul trecut, gamele au fost re-aranjate si astfel a ajuns in linia "soiurilor pure", Monogram, alaturi de Feteasca Alba fosta Alba Valahica, Feteasca Neagra fosta Purpura Valahica si un alt misterios Sauvignon Blanc 2013 Rezerva, o sticla cu o forma neobisnuita pentru Davino, care nu stiu daca mai este cumva la vanzare si despre care va voi povesti poate in curand pentru ca am cateva sticle.)

In fiecare an a fost evaluat bine si foarte bine, si nu numai cel mai recent vintage ci si cele din urma. Imbatraneste bine (ma uit cu coada ochiului la un 2011 de pe un raft al frigiderului meu de vinuri care nu mai merge).

Revenind la vinul de astazi, imi apare ca un fericit melanj de prospetime, concentratie a aromelor si a corpolentei sale clasice. Finish lung bine de tot. Este totusi importanta temperatura de servire, odata incalzit devinde greu si neprietenos.

Sunt foarte curios cum o sa arate saptamana viitoare, vineri, 17 iunie, la concursul "Mister Sauvignon Blanc" al lui Berbecutio, nu neaparat din prisma punctajelor sau a clasamentelor, ca nu asta este motivul pentru care ma duc acolo, ci al pozitionarii ca stil si nivel de calitate si pret in compartie cu celelalte.... nici nu stiu cate. 45? de alte sauvignon blancuri romanesti.

 

Sticla oferita, cu amabilitate, de producator.

Il puteti cumpara de pe Hebdo Vin.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.